Pr. Muraru Cristian

Preoți slujitori Decembrie 27, 2011

 

M-am născut în anul 1969, pe data de 14 aprilie, în comuna Borca, jud. Neamț, din părinții Ilie și Elisabeta Muraru, într-o familie cu cinci copii. Școala primară am parcurs-o în satul Soci, gimnaziul la Școala ”Mihail Sadoveanu”, Borca și Școala generală nr. 3 din Câmpulung Moldovenesc. Studiile liceale le-am absolvit la Liceul Industrial Broșteni, Suceava. După absolvirea liceului mi-am satisfăcut stagiul militar și am lucrat în subteran patru ani. M-am căsătorit în 1995 cu d-ra Baciu Justina Iulia, licențiată a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae”, Iași, secția Asistență Socială (1995) și avem o fetiță, Antonia (n. 1999), eleva la Liceul Național, Iași.

Sunt licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae”, Iași, secțiile Asistență Socială (1996), Pastorală (1998), absolvent al secției de Artă Sacră (2009), masterand la secția Sistematică anul II. Din anul 1996 lucrez la Centrul eparhial Iași având mai multe funcții: asistent social (1996-2000), inspector eparhial, coordonator al Centrului ”Resurrectio” din anul 2000 până în prezent. În calitate de director al acestui centru am coordonat mai multe șantiere de restaurare a obiectelor de patrimoniu (iconostase), poleire de obiecte de cult (iconostase și mobilier bisericesc), pictarea de icoane (icoane mobile și iconostase) și pictarea de biserici (pictura murală). Am participat în calitate de organizator și/sau colaborator la diferite expoziții de artă sacră.  Ca urmare a activităților acordate am primit în decursul timpului mai multe distincții din partea Preafericitului Patriarh Daniel (”Crucea Moldavă” (2005), Iconom stavrofor (2008), Ordinul ”Sanctus Stephanus Magnus”(2010), dar și din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan (Distincția ”Ștefan cel Mare și Sfânt” (2008)). 

În anul 1998 am fost hirotonit diacon, în 1999 am fost hirotonit preot, iar în anul 2000 am primit hirotesia întru duhovnic. În prezent sunt preot II la Biserica ”Izvorul Tămăduirii” din Iași și sunt atașat de slujitorii și enoriașii acestei parohii.

Sunt pasionat de artă, lectură (teologie, filosofie, psihologie, dezvoltare personală etc).